четвртак, мај 30, 2024
ВестиДруштвоОпштина

Данас вакцинисано 250 Карловчана

Лекари Хитне медицинске помоћи и Дома здравља Нови Сад наставили су акцију вакцинације грађана Сремских Карловаца старијих од 60 година, „Синофарм“ вакцином. У амбуланти је вакцинисано 250 Карловчана, а мобилна екипа Хитне помоћи у кућама је вакцинисала двадесет шесторо грађана, који због здравственог стања нису у могућности да напуштају своје домове.

– Република Србија је обезбедила довољан број вакцина свих произвођача. Од отварања пункта Хитне помоћи живот грађана Сремских Карловаца је знатно лакши. Лекарске екипе брже стижу на терен, пружају више интервенција. То је посебно важно сада у пандемији. Захваљујући доброј организацији и преданости лекара и особља Хитне помоћи, вакцинисали смо и вакцинисаћемо велики број Карловчана. Нарочито је важно што мобилна екипа Хитне помоћи иде на терен и вакцинише грађане који нису у могућности да дођу до амбуланте  – рекао је председник општине Сремски Карловци Александар Саша Стојкечић.

Вакцинација је трајала од три поподне до седам сати увече. Пријављени пензионери су о термину вакцинације обавештавани преко кол центра формираног при општини Сремски Карловци.

Прошле недеље је „Фајзер“ вакцину примило 60 Карловчана, који су се у претходном периоду пријавили преко Општинског удружења пензионера. Фајзер вакцина прима се у две дозе. Ревакцина се прима 21 дан, након прве дозе.

– Вакцинација је једини начин да победимо Ковид и почнемо да живимо нормално. Приоритет свих нас јесте да се сачувају здравље и животи људи. Наши лекари и медицинско особље свакодневно раде на томе – рекао је директор Завода за хитну медицинску помоћ Богдан Живановић.

Verified by MonsterInsights