недеља, април 14, 2024
ВестиОпштина

Усвојени ребаланс и буџет за наредну годину

Одборници Скупштине општине Сремски Карловци већином гласова на последњој овогодишњој седници, одржаној 21. децембра, усвојили су ребаланс буџета за ову годину и Одлуку о буџету, као и кадровски план Општинске управе и Правобранилаштва за 2021.

Одлуком о буџету предвиђени су приходи и расходи од 413,4 милиона динара. Од те суме, 105,4 милиона динара су прене-те, неутрошене паре из претходних година, те се догодине рачуна с 297.915.000 динара реалних буџетских прихода, док се десет милиона динара финансијске помоћи очекује од Европске уније, као и примања од продаје нефинансијске имовине.

Једногласно је прихваћен предлог решења за отуђење грађевинског земљишта у корист предузећа „Ре-kо”, које поседује пословни објекат чији део од 19 квадратних метара прелази на парцелу од 221 квадратног метра у јавној својини Општи-не. Једини начин куповине земљишта у конкретном случају јесте отуђење земљишта непосредном погодбом.

Скупштина је дала сагласност на програм рада ЈКП „Белило” и општинске Туристичке организације у наредној години, те донела решење о разрешењу и именовању члана Школског одбора ОШ „23. октобар”. Прихваћен је и извештај о степену усклађености планираних и реализованих активности „Белила” у трећем кварталу ове године.

текст: Зорица Милосављевић 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Verified by MonsterInsights