петак, јул 12, 2024
ВестиДруштво

Ускоро почиње обнова јужне фасаде зграде основне школе

Обнова фасаде зграде  ОШ „23. октобар“ у Сремским Карловцима све је извеснија. Предузеће „КОТО“ заједно са фирмом“Алп инжењеринг“ из Београда одабрано је за извођача радова и реконструисаће јужну фасаду. Одлука о избору извођача радова донета је 29. јануара и сада следе неопходне административно-техничке радње пред увођења предузећа у посао.

Како сазнајемо од секретара ОШ „23. октобар“ Станка Гаића, пројектом је предвиђена реконструкција комплетне фасаде на којој је главни улаз у школу са заменом столарије, браварије и уградњом термо-изолационог материјала. Обнова се финансира из републичког буџета за шта је издвојено 48 милиона динара, а девет месеци рок за завршетак по уговору.

– У разговору са извођачем утврдићемо датум почетка радова  и динамику извођења јер нам од тога зависи организација наставе – каже Станко Гаић. –  Настојаћемо да се посао изводи тако да настава не трпи.

Школска зграда дело је чувеног архитекте Владимира Николића из 1912. године.  Осим што због многобројних оштећења на фасади оставља  ружан утисак, постало је потенцијална опасност по ђаке , запослене и пролазнике, јер се већ неколико година дешава да делови отпадају.

Гаић напомиње да до сада на срећу није било случајева повређивања.

текст и фото: Зорица Милосављевић

Verified by MonsterInsights