недеља, јун 23, 2024
ВестиДруштвоОпштина

Уручени уговори о стипендирању средњошколаца

Настављајући традицију финансијске подршке најбољих средњошколаца, локална самоуправа ће и током текуће школске године стипендијама даривати ученике средњих школа који се својим успехом издвајају од других. Општинско веће донело је одлуку на основу претходно спроведеног конкурса да се из буџета општине у школској 2022/2023. години стипендира 11 средњошколаца с територије општине.

Свечана додела уговора о стипендирању уприличена је данас у великој сали Магистрата у којој су средњошколце и њихове родитеље поздравили председник Општине Сремски Карловци Александар Саша Стојкечић и руководилац општинског Одељења за друштвене делатности Нада Остојић Агбаба.

Обраћајући се стипендистима они су истакли важност образовања и вишегодишње настојање општине да награди успешне, пожелевши им да не посустају на путу стицања знања.

Међу стипендистима је девет девојчица и два дечака. Седморо похађа гимназије – четири девојчице ђаци су Карловачке гимназије, а три иду у новосадске гимназије „Светозар Марковић“ и „Исидора Секулић“, док преостало четворо ученика иде у друге средње школе.

То су Мирјана Јелић, ученица првог разреда Карловачке гимназије, која је носилац титуле ћака генерације ОШ „23. октобар“, Софија Марковић и Милица Шупић,  ученице другог разреда Гимназије „Светозар Марковић“ у Новом Саду, као и њихова вршњакиња, ученица другог разреда новосадске Гимназије „Исидора Секулић“ Тара Исаковић.

Добитници стипендије су и Нина Кљајић, ученица другог разреда новосадске  ТШ „Милева Марић Ајнштајн“ и Сунчица Мићић ученица четвртог разреда исте школе, Леон Налић и Драган Стефановић, ученици трећег разреда ЕТШ „Михајло Пупин“ у Новом Саду.

Дајана Трбојевић, Ања Пршо и Теодора Ружић, ученице четвртог разреда Карловачке гимназије такође су добитници стипендија које локална самоуправа додељује средњошколцима.

Свих једанаест одабраних средњошколаца претходни разред завршило је са средњом оценом 5,0.

Они ће месечно добијати по 8.000 динара, осим у јулу и августу.

текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић

Verified by MonsterInsights