недеља, јун 23, 2024
ВестиДруштво

Упис у основну школу – ОБАВЕШТЕЊЕ

Обавештавају се родитељи деце рођене од 01.03.2013. до 28.02.2014. године, да се упис у први разред основне школе обавља се у периоду од 01.06.2020. до 20.07.2020. године. Након уписа у школу, истог дана, психолог односно педагог школе вршиће испитивање ученика.

Имајући у виду ситуацију са коронавирусом и како би се избегла гужва у школи, ове године ће се уписивање Вашег ђака у први разред основне школе спроводити само у заказаном термину. Да бисте електронским путем заказали термин за упис, од 28. маја на Порталу еУправа биће омогућена услуга електронског заказивања термина за упис и тестирање детета у Основну школу. Услуга ће бити доступна од 28. маја до 10. јула 2020. године.

Родитељи који нису у могућности да електронским путем закажу термин за упис у Основну школу „23. октобар“ и тестирање, могу путем телефона да се јаве секретару школе и на тај начин закажу свој термин за упис. Јављање ће се вршити сваког радног дана у периоду од 09 до 13 часова на број телефона 065/8816394.

ВАЖНА НАПОМЕНА: Обављен лекарски преглед је предуслов да се дете упише у први разред. Стога Вас молимо да приступите услузи заказивања термина за упис и тестирање само ако сте већ обавили лекарски преглед детета или сте сигурни да ћете обавити преглед до термина који сте изабрали за упис. Услуга на Порталу ће бити доступна више од месец дана, тако да имате времена за све.

ВАЖНА НАПОМЕНА: Ове године није потребно да понесете ниједан документ приликом уписа јер ће сви подаци бити прибављени по службеној дужности електронским путем. Изузетак је само лекарско уверење које је дете добило пре 16. марта 2020. године, тј. понесите лекарско уверење ако сте дете водили на преглед пре објављивања ванредног стања или код приватног лекара.

У Сремским Карловцима                            

20.05.2020. године                                                                      УПРАВА ШКОЛЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Verified by MonsterInsights