недеља, јун 23, 2024
ВестиДруштво

Студентима уручени уговори о стипендирању

За најбоље студенте из Сремских Карловаца, овогодишње добитнике општинских  стипендија, јуче је приређен пријем у Магистрату, на којем су им додељени и уговори о стипендирању. Право на тај вид подршке у школској 2020/21. години остварило је 11 студената , од чега је њих седам с основних студија, три с мастер и један с докторских.

Уговоре о стипендирању  уручио им је јуче  председник општине Сремски Карловци Александар Саша Стојкечић, рекавши да су у складу са финансијским могћностима локалне самоуправе, стипендије нешто увећане у односу на прошлогодишње. Стојкечић је најбољим студентима пожелео успех у школовању и изразио наду  да, када заврше факултете, неће заборавити Карловце и општину која их је новчано подржала.

Стипендије у износу од 12.000 динара они ће добијати 10 месеци, а прву уплату могу очекивати од недеље.

Стипендије је добило десет девојака и један младић: Ана Катић, Милица Допуђа, Милана Јовић, Лазар Минчић, Јелена Илић, Маша Јовић, Николина Маравић, Бојана Дамјановић, Светлана Шаран, Марија Павловић и Јелена Берић. Осим једне студенткиње која је на специјализацији, сви су присуствовали додели.

Церемонија је одржана у скупштинској сали уз придржавање свих мера заштите од корона вируса. Поред председника општине свечаности су присуствовали и руководилац општинског Одељења за друштвене делатности Нада Остојић Агбаба и члан Општинског већа задужен за културу и образовање Ђорђе Миљевић.

текст: Зорица милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић

Verified by MonsterInsights