недеља, април 14, 2024
ВестиОпштина

Сремски Карловци и Врњачка Бања унапређују сарадњу

Сремски Карловци и Врњачка Бања успоставиће сарадњу у више области, а пре свега у области образовања и туризма. Иницијални договор о повезивању постигли су председници Скупштине општине Сремски Карловци Бобан Петковић и председник СО Врњачка Бања Иван Радовић.

– Сремски Карловци и Врњачка Бања имају доста међусобних сличности. Најпре су туристичка места са истим бројем становника и сличном традицијом. Обе скупштине имају по двадесет пет одборника а, постоји и обострана жеља о заједничком представљању на сајмовима и конгресима. Прве кораке започеће туристичке организације, а потом ће се сарадња развити и у областима здравства, школства, туризма и маркетиншком представљању. – рекао је председник СО Сремски Карловци Бобан Петковић.

Врњачка Бања има велико и богато искуство у развијању туризма, привлачењу инвестиција и реализцији пројекта. А према речима председника СО Врњачка Бања Ивана Радовића, Сремске Карловце и Врњачку Бању повезује историја.

– Последња хабзбуршка владарка, Марија Терезија доделила је статус слободног града Сремским Карловцима, а током историје краљевске породице Обреновић и Карађорђевић су имале велики утицај на развој Врњачке Бање. Познати по чувеној карловачкој Гимназији, господин Петковић је исказао велико интересовање за размену искуства са Угоститељско туристичком школом и Факултетом за туризам и хотелијерство – нагласио је Радовић.

Verified by MonsterInsights