четвртак, јул 18, 2024
UncategorizedВести

Реконструкција Улице браће Анђелић још једном продужена

Реконструкција Улице браће Анђелић после два продужетка рока за завршетак, ушла је у десети месец.

Како кажу у Општинској управи, прва, друга, трећа и четврта фаза, а то су изградња атмосферске канализације, водоводне мреже, каблирање улице и јавна расвета су завршени или су у завршној фази. Остало је да се неколико станара улице повеже на нову водоводну мрежу, које изводи ЈКП „Водовод и канализација“.

„Електродистрибуција“ је, како наводе надлежни, свој део посла у Браће Анђелић завршила, међутим „Телеком Србија“ је пробио све рокове и радови нису окончани. Јавна расвета је у потпуности готова и улица је комплетно осветљена.

Последња, пета фаза која подразумева изградњу саобраћајнице још траје. Урађени су ивичњаци и пешачке стазе, а у доњем делу улице изводе се завршне припреме за асфалтирање, као што су равнање подлоге и сређивање поклопаца.

Улица је од почетка радова затворена за саобраћај, али су извођачи излазили у сусрет станарима и дозвољавали да долазе до својих кућа, али је сад због припреме и изливања асфалта потребна потпуна обустава кретања моторним возилима од броја 34 до броја 89.

Другим анексом уговора рок за завршетак је 29. јануар.

текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић

Verified by MonsterInsights