недеља, април 14, 2024
ВестиДруштвоОпштина

Пријаве студената за регресирање превоза до 1. октобра

Општинска управа Сремских Карловаца расписала је јавни позив за регресирање путних трошкова студената с пребивалиштем на територији те општине.

Пријаву за остваривање тог права потребно је доставити најкасније до 1. октобра, а може се поднети Општинској управи Сремских Карловаца, у Пријемној канцеларији (писарници) или поштом: Општинска управа Општине Сремски Карловци, Трг Бранка Радичевића 1, 21205 Сремски Карловци, с назнаком „За регресирање путних трошкова студената“.

Право на регрес имају студенти који студирају на терет буџета и који студирају на факултету чији је оснивач Република Србије и АП Војводина, али су на смеру који нема буџетских места, и у оба случаја до навршених 26 година. Потребно је да подносиоци пријаве доставе попуњен образац захтева, доказ (уверење или потврда) о редовном упису у школску 2020/2021 годину на Факултет, као и фотокопију личне карте и индекса.

Уколико је подносилац пријаве из породице с троје и више деце, потребно је да достави и потврде о редовном школовању и фотокопије извода из матичне књиге рођених за сву децу.

Општина ће за студенте сносити трошкове у износу од 25 одсто износа цене претплатне месечне карте, док ће за породице с троје и више ученика или студената сносити трошкове превоза за треће дете (ученика) у потпуности (100 одсто), под условом да су све троје деце редовни ученици или студенти и да због школовања свакодневно путују у средње школе или факултете.

извор: дневник.рс – текст: С. К-ч // фото: Ђорђе Радивојевић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Verified by MonsterInsights