уторак, јун 25, 2024
ВестиПраћење инфраструктурних пројеката Владе АП Војводине на територији општине Сремски Карловци 2022.

ПРЕДСТАВЉЕНО КОНАЧНО РЕШЕЊЕ ДЕКОРАТИВНЕ И ЈАВНЕ РАСВЕТЕ – Сваком објекту посвећена посебна пажња

У Покрајинској влади 24. октобра одржан је онлајн радни састанак са представницима компаније „Филипс“, на ком је презентовано коначно решење декоративне и јавне расвете у Сремским Карловцима. Разговор са тимом стручњака те компаније водила је покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић.

Презентацији су присуствовали председник Општине Сремски Карловци Александар Саша Стојкечић, координатор пројекта Зорица Нинић Ступар, Верица Станковић и Бојана Михаљевић из Републичког завода за заштиту споменика културе, директор Покрајинског завода за заштиту споменика културе Саша Мартиновић и архитекта – конзерватор Јелена Филиповић.

Поздрављајући представнике „Филипса“ у име Покрајинске владе и ресорног секретаријата, Драгана Милошевић је захвалила на изузетно професионално представљеном пројекту, који је од изузетног значаја како за целу Републику Србију, тако и за Покрајину, а нарочито за карловачку општину, јер је од 2018. године до данас Покрајинска влада много учинила за развој те културно-историјске целине, која је центар нашег историјског, духовног и културног идентитета.

– Посебно бих подсетила на то да је Покрајинска влада 2018. године основала буџетски фонд за Сремске Карловце с циљем њихове обнове и ревитализације, да би прошле године, на иницијативу Покрајинске владе, у Народној скупштини

Републике Србије био донет и Закон о обнови културно-историјског наслеђа и подстицању развоја Сремских Карловаца, као једне посебне културно-историјске целине. Његов циљ је успостављање одрживог и стабилног развоја ове општине, која поред великог културно-историјског значаја треба да оствари друштвени, економски и сваки други напредак – рекла је Милошевићева.

Она је нагласила да је данашња презентација декоративне и јавне расвете била обиман посао, јер је испоштован сваки објекат засебно, било да је реч о духовном, културном било образовном здању.

Пројекат расвете у Сремским Карловцима са свим пратећим детаљима представио је тим архитеката и дизајнера „Филипса“.

аутор: АПВ, Ђорђе Радивојевић

Пројекат „Праћење инфраструктурних пројеката Владе АП Војводине на територији општине Сремски Карловци 2022.“ подржао је Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама.

Verified by MonsterInsights