четвртак, јул 18, 2024
ВестиДруштвоСпорт

Посета министра спорта и омладине Вање Удовичића Сремским Карловцима

Министар спорта и омладине у Влади Републике Србије Вања Удовичић обишао је јуче спортске терене у Дворској башти и састао се с представницима локалне самоуправе и појединих спортских организација с територије Општине Сремски Карловци.

Пред улазом у спортски комплекс, министра је сачекао председник Општине Александар Саша Стојкечић. Удовичићева посета била је усмерена, пре свега, на сусрет с децом која тренирају кошарку у локалном клубу „Тимсистем“ и подршку њиховом даљем раду, донирањем кошаркашких лопти.

Приликом обиласка Удовичић је изјавио:

– Без јаког тима не можемо да имамо ни велике резултате. Управо су ово места где настају истински шампиони, наши репрезентативци и наши републички репрезенти на спортском плану и управо без јаке базе и јаког локала, не можемо да се надамо и великим спортским резултатима. И драго ми је што је локална управа заједно са покрајинском влашћу унапредила положај спортске инфраструктуре овде и дала могућност рекреативцима да се баве спортом и омогућила да кроз једну овакву снажну инфраструктуру рекреативци, али и сви грађани Сремских Карловаца, могу бесплатно да се баве спортом. Кроз директне разговоре са КК „Тимсистем“ имали смо могућност да видимо шта је то чиме у наредном периоду треба кроз мали вид донације да момогнемо локалном кошаркашком клубу.

Председник Стојкечић се захвалио министру Удовичићу на посети и додао:

– Ту смо да подржимо, како те младе људе, тако и рекреативце, који у послеподневним часовима, када заврше свој посао, долазе овде да играју баскет, фудбал и друге спортове или да трче. И оно што ми је изузетно драго, налазимо се у једном таквом окружењу – парк и шуме су око нас – где пружамо квалитетне услове како за бављење спортом тако и за одржавање здравог живота.

Општина Сремски Карловци, према Нацрту одлуке о буџету за 2022. годину, о коме се тренутно спроводи јавна расправа, одлучила је да догодине за спорт издвоји 4.500.000 динара, што је знатно повећање у односу на ову годину, у којој је раду спортских организација било намењено 3.000.000 динара.

Verified by MonsterInsights