четвртак, мај 30, 2024
ВестиТуризам

Почела изградња помоћног објекта туристичког инфо-центра са јавним тоалетом на великом паркиралишту

Почетком марта започета је изградња помоћног објекта туристичког инфо-центра са јавним тоалетом на великом паркингу, у улици Теодора Крачуна, у Сремским Карловцима. Инвеститор пројекта је Туристичка организација општине Сремски Карловци, која је за те намене добила део средстава од Министарства трговине, туризма и телекомуникација путем конкурса за доделу субвенција и трансфера за пројекте развоја туризма у 2019. години.

Почетку радова претходила је израда Идејног пројекта, прибављање грађевинске дозволе и све неопходне документације, те спровођење поступка јавних набавки. Извођач радова је предузеће „Дрина – цооп“ д.о.о. из Ветерника, а рок за завршетак радова, јун месец ове године.

Због све већег броја туриста (по интерној евиденцији око 300.000 на годишњем нивоу), који између осталог долазе и аутобусима на велики паркинг у Сремским Карловцима, било је неопходно обезбедити овакав један објекат на поменутој локацији. Јавни тоалет у центру одавно не задовољава неопходне стандарде, те је ово већ неко време горући проблем са којим се град суочава. Како би Сремски Карловци остали и даље чисти и оправдали имиџ културне и туристичке престонице, потребно је на овај начин унапредити основну туристичку инфраструктуру, уз примену савремених стандарда. То не подразумева  само изградњу јавног тоалета, већ и туристичког инфо-центра, који ће омогућити бољу информисаност туриста и повећање доступности туристичких атракција у месту, те њихово масовније коришћење.

Посетиоци ће моћи да добију комплетне информације путем штампаних материјала (брошура, лифлета и мапа), промо филмова и мобилне апликације. Своју аутентичну понуду, у инфо-центру, презентоваће и  привредни субјекти из Сремских Карловаца, путем сувенирског програма. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Verified by MonsterInsights