четвртак, мај 30, 2024
ВестиСпорт

Пионири прваци АП Војводине

У сезони 2022./2023. пионири карловачког „Стражилова“ окитили су се титулом покрајинског првака у том узрасту. После групне фазе која се играла по КУП систему, кроз лигашки део такмичења у којем је учествовало 8 најбољих екипа са територије АП Војводине, карловачки одбојкаши су као трећепласирани се квалификовали на завршни турнир. У полуфиналу, против ОК „Војводина“ победом после песпоштедне борбе у пет сетова оверена је једна од медаља и пласман на првенство Републике Србије.

У финалу, после вођства од 1:0, противник је освојио наредна два сета. Сви који су присуствовали овој утакмици мислили су да ни физички ни психички карловчани неће успети да унесу нову неизвесност. Нико, осим њих самих. Невероватним преокретом у завршници четвртог сета, успевају да уведу меч у одлучујући, пети. У њему после уводне нервозе и егал резултата, уз видну нервозу обе екипе, карловчани су ипак били мало смиренији и освајају златну медаљу победом од 3:2.

Уз екипно злато, карловчани су се окитили и појединачним наградама, Ибралић Сергеј је проглашен најкориснијим играчем првенства а Поповић Алекса је проглашен за најбољег блокера турнира. Ово је највећи успех у овом узрасту у више од 70 година постојања Одбојкашког клуба „Стражилово“.

Verified by MonsterInsights