петак, јул 12, 2024
ВестиКултура

Отворено 49. „Бранково коло“

Уручењем Велике повеље Бранковог кола књижевнику Матији Бећковићу, за допринос лепоти и моћи поезије, отворено је 49. „Бранково коло“. Бећковић је уједно и први песник коме је припало ово значајно признање.

„Бодљикави трн понекад рађа нежне руже, а Бранково коло ове године јесте та ружа, изникла у тешкој и ирационалној атмосфери данашњице“, поручио је Ненад Грујичић, директор „Бранковог кола“ на свечаном отварању те манифестације која је одржана јутрос у Сремским Карловцима.

Свечаном отварању „Бранковог кола“ присуствовао је председник општине Сремски Карловци Александар Саша Стојкечић

Ове године паралелно ће се одржати 49. Бранково коло и манифестација „Пролећни Бранкови дани“ која због епидемиолошке ситуације није одржана у марту. Сви програми биће реализовани на отвореном простору и то овде, у замку „Илиона“ и на Стражилову.

Током десетодневног песничког маратона биће представљене четири нове књиге поезије аутора Марка Миловановића Маруна, Милана Громовића, Зденке Валент Белић и Растка Лончара.

Награде „Стражилово“ младим песницима биће уручене сутра код „Бранковог чардака“ на Стражилову, а манифестација ће бити затворена доделом признања „Печат вароши сремскокарловачке“ у понедељак 14.септембра.

извор: ртв.рс // фото: Ђорђе Радивојевић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Verified by MonsterInsights