понедељак, јун 24, 2024
ВестиСпорт

Оријентирци опет нижу успехе

Репрезентација Србије у оријентирингу за коју су се такмичили и чланови ОК „Стражилово” из Сремских Карловаца била је успешна на Првенству југоисточне Европе у Сарајеву (спринт) и на планини Игман (средња и дуга дистанца).

Срђан Поповић као прва измена, те Јанко Живков и Давид Хусаг, освојили су бронзану медаљу у штафети у категорији 18 година. Испред карловачке комбинације у дресу Србије, били су само другопласирани Турци и златни Румуни.

И у појединачним тркама ова тројица су имали запажене резултате. Поповића је 10 секунди делило од одличја на дугој дистанци (четврто место), на средњој је заузео 14. позицију, док је у спринту промашио једну контролу. Живков је у најкраћој трци био девети, а 13. места обезбедио је на друге две.

У категорији 16 година, Давид Хусаг је освојио пето место на дугој дистанци, 11. је био на средњој, а 13. у спринту. Давид Петровић је у истој конкуренцији, иако има 14 година, био 12. на најдужој стази, 14. на средњој и 23. у спринту.

Репрезентативце Србије предводио је селектор и тренер Александар Петровић, такође члан „Стражилова” који је у ветеранској категорији (40 година) био први у спринту и на дугој дистанци, а шести на средњој. Ветерани Србије су у укупном пласману узели бронзу.

Одржане су упоредо и пропратне трке на „Сарајево опену”. Чланица „Стражилова” Дуња Чанчаревић је после збрајања резултата у спринту, на две средње дистанце и једној дугој, у категорији 14 година била трећа у генералном пласману.

К. Бугарски

Verified by MonsterInsights