недеља, јун 23, 2024
ВестиСервисне информације

Одржана смотра Зимске службе ЈКП „Белило“

Поводом почетка зимске сезоне 2021/2022. године, одржана је, испред хангара предузећа, смотра капацитета зимске службе ЈКП „Белило”.

Догађају су, осим домаћина, на челу са директором предузећа Радославом Јанковићем и шефом зимске службе Лазаром Павловићем, присуствовали и општински челници, председник Општине Александар Саша Стојкечић и председник Супштине општине Бобан Петковић, начелник ПУ Сремски Карловци Предраг Величковић.

Иако је данас, 1. новембра, на дан смотре, температура била изнад просека, Зимска служба је извршила представљање капацитета и ресурса за предстојеће зимско одржавање улица.

ЈКП „Белило“ је носилац одржавања саобраћајница на територији Сремских Карловаца у зимској сезони. У зимским условима, „Белило“ одржава око 54км општинских улица и  путева.

Упоредо са редовним активностима на санацији, адаптацији и одржавању улица на подручју Сремских Карловаца,  извршене су неопходне припреме за рад Зимске службе – урађен је ремонт и припрема камиона опремљеног са посипачем соли и ралицом, два трактора опремљена са посипачима соли и ралицама и радне машине са грталицом и ралицом.

Предузеће је активно учествовало на припреми оперативних планова рада – извршена је набавка индустријске соли и потребних камених агрегата за посипање коловоза – ЈКП „Белило“ тренутно располаже са 25 тона путарске соли, а 100 тона је у поступку набавке, извршена је припрема 5 локација са којих ће грађани моћи да узимају со, израђен је план зимске службе која ће објединити надлежности, обим и организацију рада Зимске службе ЈКП „Белила“.

Одржавање саобраћајница врши се у складу са Планом који је усвојен од стране надлежних општинских органа. Улице се одржавају  у складу са Планом утврђеним приоритетима: улице првог приоритета су улице којима се крећу аутобуси јавног градског саобраћаја и по плану би требало да буду очишћене у најбржем року.

У току рада Зимске службе неопходна је асистенција и помоћ пре свега саобраћајне полиције, али и других субјеката – медија и самих грађана, јер је Зимска служба организован тимски рад.

Екипе Зимске службе „Белила” дежурају 24 сата. Дежурни капацитети одређују се у зависности од прогнозираних временских услова.

Зимска сезона почиње 1. новембра и траје до 31. марта 2022 .године. По потреби, Зимска служба ЈКП „Белило“ дежураће и након тог датума.

ЈКП „Белило” има искуства у одржавању улица у зимском периоду. Примењује изузетно висок ниво обраде улица и путева како би обезбедио несметано и безбедно одвијање саобраћаја у Сремским Карловцима у зимским условима, што боље одвијање јавног градског превоза, функционисање јавних институција, комуналних система и система снабдевања. Овај нимало лак задатак, до сада је обављан веома успешно. Главни циљ је да се тај ниво рада задржи и у предстојећој зимској сезони.

Verified by MonsterInsights