недеља, јун 23, 2024
ВестиОпштина

Одржана карловачка скупштина: Одабрани добитници признања, усвојен извештај о буџету

Признања ће лауреатима бити додељена 21. новембра, на дан када се обележава слава Сремских Карловаца, Аранђеловдан.

Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије, некадашњи ректор Карловачке богословије протојереј-ставрофор Јован Петковић, др Богдан Живановић и Нада Остојић Агбаба овогодишњи су добитници повеље, док је Снежана Јанић носилац захвалнице – признања која се додељују поводом Дана Сремских Карловаца, одлучено је на јучерашњој свечаној седници локалног парламента. Како је наведено у образложењу, Комесаријат за избеглице носилац је овогодишње Повеље Сремских Карловаца за професионални приступ приликом изградње станова намењених избеглима на територији општине и стручну помоћи код њиховог збрињавања.

За афирмацију мира и љубави међу људима, вођење српског народа светосавским путем, хуманитарни рад, као и несебичан допринос у раду Карловачке богословије то признање припало је проти Јовану Петковићу, а Карловчанину др Богдану Живановићу, директору Завода за хитну медицинску помоћ у Новом Саду, за професионално, великодушно и пожртвовано ангажовање током пандемије коронавируса. Нади Остојић Агбаби, садашњем руководиоцу општинског Одељења за друштвене делатности, повеља се додељује за вишедеценијски прегалачки рад и помоћ људима у најтежим животним ситуацијама и дугогодишњи хуманитарни рад у Сремским Карловцима.

Новинарки радија „Југовић“ Снежани Јанић Захвалница ће припасти за хуманитарни рад и афирмацију Сремских Карловаца. Признања ће лауреатима бити додељена 21. новембра, на дан када се обележава слава Сремских Карловаца, Аранђеловдан, пошто због епидемије коронавируса и конституисања локалне власти после избора то није могло да се уради 16. септембра, који се слави као Дан Сремских Карловаца.

На редовном заседању карловачког парламента, које одржано пре гласања о добитницима признања, без расправе, али и образложења, усвојен је извештај о деветомесечном трошењу општинског буџета, као и све остале тачке, између осталих, на исти на­чин је дата сагласност на измене Годишњег програма рада ЈКП „Белило”, тако да су обе седнице, с паузом, завршене за рекордних 20 минута.

извор: дневник.рс – текст и фото: Зорица Милосављевић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Verified by MonsterInsights