недеља, јун 23, 2024
ВестиКОРОНА ВИРУС

Одлуке Штаба за ванредне ситуације општине Сремски Карловци и бројеви телефона кол центра

Општински штаб за ванредне ситуације Општине Сремски Карловци, на седници одржаној 18. марта 2020. године, донео је наредбу о забрани кретања свим лицима свих стросних доби од 20 до 5 часова наредног дана, као и наредбу о забраниизласка из самоизолације лицима старијим од 65 година.

Лица која су у Републику Србију дошла из земаља која су означена као жартишта пандепидемије, морају да буду у самоизолацији (карантину) 28 дана, а за лица која долазе из осталих земаља дужина самоизолације је 14 дана.

 Лица која у Републику Србију долазе из иностранства обавезна су да се јаве здравственој установи и Полицијској станици ради евиденције.

Наређује се отварање кол-центра у Општинској управи с циљем пружања помоћи најстаријим становницима у виду информација: доношење хране и лекова на кућну адресу, као и за пријаву волонтера.

Телефони кол-центра отворени су радним данима од 8 до 19 часова: 685-3055 и 685-3087.

Достава хране и лекова је следећег дана од 9 до 13 часова.

Налаже се прекид рада свих предшколских установа, школа и факултета.

Налаже се прекид рада свих клубова, центара и удружења за старије.

Ограничава се рад угоститељских објеката на територији општине Сремски Карловци на период од 8 до 20 часова уз поштовање прописаних мера о максималном броју од 50 људи.                                                                            

Општинска управа, јавна предузећа, установе, службе и организације чији је оснивач Општина Сремски Карловци дужне су да запосленима који спадају у високо ризичну групу (хронични болесници, лица са ослабљеним имунитетом, старији од 65 година), као и мајкама са децом узраста до 12 година, омогуће рад од куће.              

Правним лицима која обављају послове аутопревоза на територији општине Сремски Карловци и саобраћају на међумесним линијама, налаже се да број путника у возилу не сме прелазити половину од укупног броја седишта у превозном средству.    Налаже се Црвеном крсту Сремски Карловци да дистрибуира потребне оброке, лекове и друге неопходне ствари на кућне адресе старих и лица у изолацији.               

Налаже се Општинској управи Општине Сремски Карловци и ЈКП „Белило“ Сремски Карловци да своје возаче и путничка возила ставе на располагање Црвеном крсту Сремски Карловци у циљу бржег и квалитетнијег пружања помоћи најстаријим становницима Сремских Карловаца.                                                                                    

Забрањују се све спортске активности на територији општине Сремски Карловци, укључујући и тренинге, рекреативне активности и слично.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Verified by MonsterInsights