понедељак, април 22, 2024
ВестиОпштинаПокрајина 2023

Обезбеђен новац за реконструкцију трибина у Дворској башти

Општина Сремски Карловци добила је од Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, након спроведеног јавног конкурса, 2.116.528 динара за реконструкцију трибина у спортском комплексу Дворске баште. То је само један од 57 пројеката из области спортске инфраструктуре на територији Војводине за које је Покрајинска влада издвојила 225 милиона динара.

 Уговоре о додели пара 14. јуна представницима локалних самоуправа, школа и спортских центара уручио је председник Покрајинске владе Игор Мировић, а општину на свечаној додели представљао је Стефан Гнип из Одељења  за локални економски развој, инвестиције и грађевинско земљиште.

По речима Стефана Гнипа, добијени новац биће употребљен за замену свих столица на трибинама као и санацију бетонске подлоге где је то потребно.
– То ће допринети побољшању стања и услова за бављење спортом и рекреацију, али и боравак у Дворској башти. Уверен сам да ће утицати и на повећање број спортских манифестација које се одржавају у том спортском комплексу  – рекао је Гнип.

Последњи пут у Дворској башти је захваљујући новчаној подршци истог секретаријата изграђена теретана на отвореном. Било је то 2021.  Годину раније реконструисане су атлетска стаза дуга 250 метара и стаза за скок у даљ, што је подразумевало замену подлоге и облагање тартаном. Реконструкцију су финансирали Управа за капитална улагања АП Војводине и општина. Крајем 2017. године обновљен је и дограђен кошаркашки терен да би се

испунили неопходни стандарди за одигравање такмичења на њему, а за тај посао новац је издвојио такође Покрајински секретаријат за спорт и омладину.

тескт: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић

Verified by MonsterInsights