недеља, јун 23, 2024
ВестиДруштво

Обележена Недеља сећања на жртве страдале у саобраћајним незгодама

Савет за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима Општине Сремски Карловци у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћај Републике Србије, и ове године је обележио „Недељу сећања на жртве страдале у саобраћајним незгодама, која се већ неколико година обележава како у свету тако и код нас.

17. и 18. новембра одржано је низ едукативних предавања са циљем повећања безбедности у саобраћају на територији наше општине а у знаку сећања на жртве страдале у саобраћајним незгодама.

Овом приликом као циљне групе су били деца основне школе, млади и родитељи са малом децом, па сходно томе одржана су едукативна предавања прилагођена свакој циљној групу. Одржана су предавања за ученике основне школе за први, пети и осми разред, а у циљној групи младих одржано је предавање за матуранте Карловачке гиманзије. У циљној групи родитеља са децом одржано је предавање на тему ауто седишта и употреба заштитних система у возилима, и приликом предавања урађена је обука за правилно коришћење ауто седишта. Свим присутним родитељима подељена су ауто седишта као поклон Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима Општине Сремски Карловци и Агенције за безбедност саобраћај Републике Србије, на основу поднетих пријава на јавни позив заинтересованим родитељима.

Мисија и визија Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима Општине Сремски Карловци и Агенције за безбедност саобраћај Републике Србије је управо безбедност свих учесника у саобраћају и свакако ће се овакве акције наставити и у будућем периоду.

Verified by MonsterInsights