недеља, јун 23, 2024
ВестиПраћење инфраструктурних пројеката Владе АП Војводине

О ТРОШКУ ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ – Пројектује се реконструкција водовода и канализације

У току је израда пројектно-техничке документације за реконструкцију водовода у Улици патријарха Рајачића и на Тргу Бранка Радичевића, те реконструкцију фекалне и атмосферске канализације у Патријарха Рајачића у Сремским Карловцима. Већину новца за пројектовање, које ће је коштати нешто више од два милиона динара, општина је обезбедила од Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу.

Према речима председника карловачке општине Александра Саше Стојкечића, то је део који је недостајао од пројектно-техничке документације за комплетно партерно уређење центра Карловаца којим је обухваћена и та улица, тачније деоница од централног градског трга до ваведењског манастира.

– Када се заврши документација више неће бити разлога за одлагање почетка пратерног уређења – каже Стојкечић. – Очекујемо да ће до краја ове или првих месеци наредне године документација са свим дозволама бити спремна и, по динамици коју смо договорили с Управом за капитална улагања АП Војводине, да догодине почну први радови у центру. Тиме ће бити означен почетак тог великог посла. Динамика се још разрађује, али је идеја да се у тај грандиозан подухват крене од семафора на Тргу патријарха Бранковића и шири према основној школи, те даље према чесми „Четири лава”.

Последња етапа радова била би у Улици патријарха Рајачића, од центра до Горње цркве, односно манастира. Стојкечић напомиње да је пројектом предвиђено да се саобраћај за моторна возила задржи у делу испред Карловачке гимназије у садашњем режиму, а да ће се велика пешачка зона протезати до будућег пешачко-бициклистичког потходника и манастира. Каже да је Покрајинска влада обезбедила део новац за почетак радова у Улици браће Анђелић, коју очекује комплетна реконструкција јер она мора да преузме део саобраћаја због проширења пешачке зоне у центру.

текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић

Пројекат „Праћење инфраструктурних пројеката Владе АП Војводине на територији општине Сремски Карловци“ подржао је Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама.

Verified by MonsterInsights