четвртак, јул 18, 2024
ВестиСервисне информације

Нови Сад, Сремски Карловци, Беочин: АВИО И ТРЕТМАНИ СА ЗЕМЉЕ ЗА ВЕЧЕ 9. ЈУЛА И ЈУТРО 10. ЈУЛА

Вечерас, 9. јула 2024. године и сутра ујутро 10. јула, биће изведени третмани са земље и третмани из ваздуха против одраслих форми комараца на територији Града Новог Сада и општина Сремски Карловци и Беочин.

Вечерашњи третмани са земље на подручју Града Новог Сада обухватиће насеља Футог, Будисава, Боцке, Буковац, насипе на Камењару, Рибарско острво и Каменичку аду. Вечерас ће бити и изведени третмани са земље на комплетном подручју општина Сремски Карловци и Беочин. Третмани стартују у 21 сат.

Сутра ујутро, третмани са земље против инвазивних врста одраслих форми комараца обухватиће локације: Штранд, Кеј, Рибарско острво, Петроварадинску тврђаву и центар Новог Сада. Почетак третман је у 4 сата.

У јутарњим часовима биће изведен И третман из ваздуха против одраслих комараца на територоји Града Новог Сада и општина Сремски Карловци и Беочин. Третман из хеликоптера обухватиће подручје Петроварадинске тврђаве, кеја и Субића. Један авио извешће третман у заштитним зонама у приобаљу Дунава у Сремским Карловцима и Карловачким виноградима. Други авион извешће третман на подручју заштитних зона у Беочину и Беочинском риту, као и на подручју Мачковог спруда.

Третман из ваздуха стартује у 5 сати, изводиће се препаратима на бази ламбда-цихалотрина и делтаметрина. Упозоравају се пчелари да је препарат токсичан за пчеле, те да кошнице затворе или уклоне најмање пет километара од наведених места третирања. Дејство препарата траје један дан. У случају неодговарајућих метео услова (ветар, киша или превисоке температура), третман ће бити изведен сутрадан.

Verified by MonsterInsights