четвртак, мај 30, 2024
ВестиДруштво

Надметање за најлепшу башту

У организацији Друштва за неговање традиција и развој Сремских Карловаца и ове године бира се најлепша башта у склопу акције „Сачувајмо лепе куће и баште Сремских Карловаца”. Такмичарске категорије су: најлепша савремена башта, сачувана амбијентална целина старе куће и баште и лепо уређена фасада.

Рок за пријављивање је 15. јун. Пријаве се примају у Еколошком центру „Радуловачки”, Улица митрополита Страти-мировића 5 или на број телефона 021/881-027, као и на имејл Друштва: tradicijakarlovci@gmail.com.

По истеку рока за пријаве, оцењивачка комисија ће обићи пријављене и донети одлуку о победницима. Додела на-града биће уприличена за време „Карловачке бербе грожђа“.

Акцију дугу више од две деценије, Друштво за неговање традиција и развој Сремских Карловаца последњих година организује у сарадњи са Покретом горана Војводине. Циљ акције је да се истакну лепи примери бриге о архитектонском и природном наслеђу места и труд свих који настоје да оплемене цвећем и зеленилом свој животни простор, као и да најлепше баште постану део туристичке понуде.

текст: Зорица Милосављевић // фото: приватна архива

Verified by MonsterInsights