понедељак, април 22, 2024
ВестиОпштина

На више места на периферији Карловаца обнова атарских путева

Нешто више од километар и по атарских путева у Сремским Карловцима насуто је туцаником и ломљеном циглом протеклих дана, а то чека још неколико некатегорисаних путева којим пољопривредници стижу до својих парцела.

Како сазнајемо од председника карловачке општине Александра Саше Стојкечића, туцаником је санирано 700 метара пута у Раши. Вредност тих радова је 2,3 милиона динара, од чега је милион динара локална самоуправа  добила на прошлогодишњем конкурсу Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, а остатак сама сносила.

Близу километар пута у продужетку саобраћајнице која води до вртића на Дудари, насут је ломљеном циглом, коју је општина обезбедила од карловачке циглане.

По Стојкечићевим речима, на још неколико места је мања количина тог материјала распоређена по путевима, као што је случај на Доки и Раши, како би се они учинили проходнијим. На неким од тих места је због радова одређених јавних предузећа дошло до знатног оштећења путева па је била неопходна интервенција ове врсте.

Стојкечић напомиње да ће наредних дана тај посао бити настављен на још неколико најкритичнијих деоница.

текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић

Verified by MonsterInsights