понедељак, април 22, 2024
ВестиДруштво

На Старом Дунаву акција пошумљавања

Под окриљем Покрета горана Војводине данас је петнаестак волонтера посадило одрасла стабла храста лужњака и саднице беле и црне тополе на подручју Старог Дунава у Сремским Карловцима.

Како каже Марко Љубичић из Покрета горана Војводине, саднице су посађене на местима где је била неопходна замена стабала која су страдала у прошлогодишњим олујним непогодама.

Реч је првој овогодишњој акцији садње у Сремским Карловцима, али и првим активностима горана на Дунавцу. Следећа садњa требало би да буде  половином марта.

У данашњој акцији учествовали су и радници Јавног комуналног предузећа „Белило“ који су превезли саднице, а оне су поклон „Војводинашума“. Осим горана допринос садњи дало је двоје суграђана  – пензионерка Весна Милутиновић и Максим Вешњевецкиј.

Стари Дунав је подручје о ком више од десет година Покрет горана Војводине брине уређујући га тако да је постао примаљива еко-туристичка дестинација, и предузима кораке на заштити и проучавању биљног и животињског света.

На истеку прошле туристичке сезоне, након санирања последица јулских непогода, на том потесу је направљена и теретана на отвореном са реквизитима за вежбање од природних материјала. За тај потез недавно је Спортски савез општине доделио Покрету горана Војводине захвалницу.

текст: Зорица Милосављевић // фото: Покрет горана Војводине

Verified by MonsterInsights