понедељак, април 22, 2024
ВестиКОРОНА ВИРУС

Кретање забрањено од 17.00 до 5.00, љубимци могу да се шетају од 20.00 до 21.00


Забрана кретања за све грађане важи од 17 часова до 5 часова ујутру.

Изузетак је дан недеља, када грађани старији од 65 година могу напуштати своје домове од 3 до 8 часова ујутру, у циљу куповине намирница.

Напуштање домова након 17 часова и пре 5 часова ујутру, могуће је искључиво из хитних медицинских разлога, уз радну дозволу или посебно одобрење надлежних органа.

Грађани ће током трајања забране кретања, сходно одлуци Владе, моћи да своје кућне љубимце изведу у шетњу од 20 до 21 час.

Грађани могу извести своје љубимце у шетњу у максималном трајању од двадесeт минута и највише двеста метара од места свог пријављеног пребивалишта. Те шетње се не смеју обављати у групама.

Продавнице имају ново радно време, од 7 ујутру до 15 часова. Поједине апотеке и мање трговине завршавају свој радни дан у 16 часова.

Због епидемије коронавируса у Србији забрањен је рад свих кафића ресторана, тржних центара (осим прехрамбених продавница и апотека у оквиру њих), а дозвољен је рад и свим који се баве доставом хране.

Влада је на данашњој седници одредила и максималну цену заштитне маске од 120 динара по једном комаду.

Због увођења забране кретања од 17 часова, јавност ће од данас све нове информације о коронавирусу добијати на редовним конференцијама у 15 часова сваког дана.

Влада је још једном апеловала на све грађане да се придржавају свих мера без изузетка, јер је то једини начин да сви заједно победимо ову заразну болест.

извор: РТС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Verified by MonsterInsights