недеља, јун 23, 2024
ВестиДруштвоОпштина

Карловачки основци угошћени у Општини поводом Дечје недеље

Ученици карловачке Основне школе „23. октобар“ били су данас, поводом Дечје недеље, гости председника Општине Александра Саше Стојкечића и в. д. начелника Општинске управе Наташе Свирчев. Традиционално, пријем основаца одржан је у Свечаној сали Магистрата.

На почетку разговора, ђацима су се представили председник и начелница, приближивши им украко послове које обавља Општина, да би затим реч препустили деци и саслушали њихове проблеме и жеље. Младим суграђанима дата је прилика да се у сали, која пре свега служи за скупштинска заседања, челницима града обрате с говорнице, свакодневно намењене одраслима. Одатле су они, причајући на разне теме, указали на поједине ствари које им се у Сремским Карловцима допадају и на оне које им у родном граду недостају.

Иначе, Дечја недеља јединствен је догађај у години, када се, током седам дана, скреће пажња читавог света на права деце, загарантована „Конвенцијом Уједињених нација о правима детета“, и предочавају њихове вештине, способности, таленти и знања. Ове године она траје од 5. до 11. октобра.

На крају посете Општини, карловачки основци обрели су се на чувеном балкону зграде Магистрата, балкону од националног значаја, с којег је 1848. године проглашена Српска војводина, одакле су, први пут с висине, могли да осмотре главни трг свога града.

аутор: С.М. // фото: Ђорђе Радивојевић

Verified by MonsterInsights