петак, јул 12, 2024
ВестиОпштина

Јавно комунално предузеће „Белило” проширило машински парк

Једино карловачко Јавно комунално предузеће „Белило” однедавно је богатије за две машине – трактор „Беларус” и пик-ап аутомобил марке „Дачија”. Како кажу у том предузећу које је основано 2010. године, нова механизација јесте основ за унапређење рада и побољшање услуга које „Белило” пружа грађанима Сремских Карловаца.

Аутомобил ће нам служити за пренос алата и материјала са краја на крај Карловаца – каже директор „Белила” Радослав Јанковић. – За потребе Зимске службе добили смо трактор „Беларус” са раоником. Са два трактора моћи ћемо да одговоримо свим изазовима током зиме, а да притом не користимо камион који ћемо усмерити на одржавање државног пута.

Изменом програма пословања гледаћемо да обезбедимо и посипач, и у том случају бићемо комплетно опремљени за борбу против снежних падавина.

Осим што је куповином и поклоном предузеће проширило свој машински парк, „Белило” је уложило око 400.000 динара у реконструкцију чистилице која се качи на радну машину. Тај потез је био неминован па је сада чистилица спремна за чишћење ужег центра Карловаца.

За набавку аутомобила расписали смо јавну набавку чија вредност је 1,3 милиона динара без ПДВ-а, док је трактор поклон од „Агропанонке”. Трактор нам пуно значи и с њим ћемо моћи много посла да обављамо. Потребан нам је још један камион ауто-смећар. Због старости и дотрајалости два камиона која имамо не можемо да користи у пуном капацитету и колико је то потребно. Надамо се да ћемо у најскорије време и њега успети да набавимо – рекао је Јанковић.

По речима председника општине Александра Саше Стојкечића, то је веома значајан допринос у одржавању јавне хигијене Сремских Карловаца.

Ово су само почетни кораци у реализацији идеје да у наредном периоду, до краја године још ојачамо „Белило” са додатним машинама и по могућству, људством, али и свим осталим што је неопходно. План је да у циклусу од наредних неколико година, у потпуности зановимо технику „Белила” како би у свако доба године и у свим околностима оно могло да одговори изазовима који се поставе пред њега.

текст: Зорица Милосављевић // фото:Ђорђе Радивојевић

Verified by MonsterInsights