понедељак, април 22, 2024
ВестиДешавања

Између пруге и Дунава посађено две стотине садница

Између железничког надвожњака и пешачко-бициклистичког потходника данас је одржана акција озелењавања у оквиру које је на неколико пунктова посађено више од две стотине садница. Иницијатор акције је Фондација компаније Vega IT из Новог Сада која је претходних месеци у сарадњи са брендом DetchkoTzar израдила колекцију мајица “Врати природи” инспирисану природом, програмирањем и слободом, чији циљ је од самог почетка био да приход од њихове продаје буде употребљен за куповину садница и озелењавање.

Покрет горана Војводине нам је од почетка био савезник у овој мисији, и веома смо поносни што ћемо заједничким снагама засадити више од 200 садница у Сремским Карловцима. Са нама су овде данас наше колеге са породицама, али и компаније 3Lateral, BrisbaneDigital и Under IT – које су подржале акцију – рекла је Маркетинг менаџер компаније Vega IT Анђела Арсић.

Највећи број посађених садница спада у декоративне, цветне врсте. Приликом одабира водило се рачуна да буду заступљени примерци са цветовима различитих боја и широког распона времена цветања. Поред дрвенастог листопадног и зимзеленог, засађен је и велики број жбунастог биља.

-Желимо да овај простор који од завршетка градње брзе пруге и нове саобраћајнице поред ње која води до Дунава, Карловчани и туристи обилато користе за шетњу и рекреацију, оплеменимо зеленилом и тако учинимо пријатнијим и атрактивнијим. Надамо се ће се они с пажњом односити према посађеним садницама – поручила је Душица Миленковић из Покрета горана Војводине.

У акцији су учествовали волонтери Покрета горана Војводине, као и радници Јавног комуналног предузећа “Белило”. Подршку у припреми и реализацији пружиле су и локална самоуправа и “Инфраструктура железнице Србије”.

текст: Зорица Милосављевић // фото: приватна архива

Verified by MonsterInsights