недеља, јун 23, 2024
ВестиДруштвоОпштина

Божићне честитке председника Општине и председника Скупштине општине Сремски Карловци

Божићна честитка председника Општине Сремски Карловци Александра Саше Стојкечића

Чуварима вере нашега народа – Српској православној цркви, Вашем преосвештенству епископу сремском господину Василију и целокупном свештенству карловачком – и вама, драги суграђани, у име Општине Сремски Карловци и своје лично име честитам предстојећи Божић.

Мир Божји, Христос се роди!

Рођење Христово било је надасве несвакидашњи догађај. Био је то дан када су и човек и природа, појавом мудраца с Истока и Витлејемске звезде, одали почаст дугоочекиваном новорођенчету. Тога дана, оваплоћењем Сина Божјега, многи се обрадоваше „веома великом радости“, „која ће бити свему народу“, како пишу јеванђелисти. То дете, што га пастири видеше „гдје лежи у јаслама“, било је спаситељ људи. Оно ће све праведнике пописати у Књигу вечнога живота. Да није било рођења Господњег, не бисмо никада учили да опростимо људима сагрешења њихова, да љубимо непријатеље своје, да окренемо други образ, да не вадимо трн из ока брата свога док у своме оку имамо брвно… Због свега тога, Божић је и данас празник огромне радости.

Зато вам свима желим да овај Божић прославите у духу вере, тако што ћете ближње гледати пажљивије него себе, заједницу поставити изнад појединца, љубав сматрати важнијом од мржње, добро учинити већим од зла, а срећу уздићи над несрећом. Поклоните једни другима највредније што имате – „блага сабрана на небу, гдје мољац ни рђа не квари, и гдје лопови не поткопавају и не краду“, како нас је учио Син Божји.

Председник Општине Сремски Карловци

Александар Саша Стојкечић


Божићна честитка председника Скупштине општине Бобана Петковића

Свако рођење велики је дан, како за породицу тако и за само новорођенче. А рођење Исуса Христа најрадоснији је дан хришћанства, због милости коју је Бог учинио људском роду, шаљући му Сина својега као спаситеља.

Нека вам зато предстојећи Божић, дан Христовог рођења, буде испуњен радостима, искреном љубављу и пажњом према ближњима, часним мислима и делима, благочастивим осећањима у срцу и – како то по обичајима у божићно јутро, уз плес искричавих варница, положајникова здравица жели – срећом, благостањима, а највише здрављем и весељем.

При томе Српској православној цркви, његовом преосвештенству епископу сремском господину Василију, карловачком свештенству и свим православним Карловчанима желим срећан Божић.

МИР БОЖЈИ, ХРИСТОС СЕ РОДИ!

Председник Скупштине општине Сремски Карлковци

Бобан Петковић

Verified by MonsterInsights