уторак, мај 28, 2024
Вести

Божићне честитке председника Општине и председника Скупштине

Божићна честитка председника Општине Сремски Карловци

Српској православној цркви, његовом преосвештенству епископу сремском господину Василију, карловачком свештенству и свим суграђанима у име Општине Сремски Карловци и у своје лично име желим срећан Божић.

Мир Божји, Христос се роди!

Празник Рођења Христовог – празник немерљиве радости – данас се, међу хришћанима, прославља широм планете, али у тренутку када се овај догађај одиграо, пре више од два миленијума, у граду Витлејему, био је објављен само неколицини људи. У почетку готово да нико није знао оно што ће се касније обзнанити свима: да се тога дана „роди Спас“, коме су мудраци с Истока принели дарове у виду злата, тамјана и смирне – о чему сведоче Јеванђеља – и који ће „крштавати Духом Светим и огњем“, како је говорио Свети Јован Крститељ. Био је то, испоставило се, дан који је преокренуо историју човечанства и поделио непрекидан ток времена на два дела. Рођење Христово само је потврдило да у наизглед малим стварима и догађајима лежи непроцењива величина, јер је то дете, рођено у јаслама, у славном јудејском граду, био заправо Син Божји.

Желим вам да овај празник прославите у духу вере, дарујући својим ближњима највреднији део себе – подарите им љубав, бригу и пажњу, како би вам наступајући Божић протекао у миру, срећи и радостима.

Председник Општине Сремски Карловци

Александар Саша Стојкечић

Божићна честитка председника Скупштине општине

У име Скупштине општине и у своје лично име, честитам свим грађанима општине Сремски Карловци најрадоснији хришћански празник Божић.

Желим Вам да празник прославите у миру и благостању, са својим најближима у љубави и слози. Нека празник Христовог рађања пробуди у свима нама вредности разумевања, солидарности, поверења и толеранције, а у наше домове унесе радост и породичну срећу .

Свим хришћанима који Божић славе по Јулијанском календару, желим срећне предстојеће празничне дане. „Мир Божији, Христос се роди!“

Председник Скупштине општине

Бобан Петковић

Verified by MonsterInsights