недеља, јун 23, 2024
ВестиИзбори 2020.Општина

Бобан Петковић председник парламента, Димитрије Димић заменик

Конститутивна седница Скупштине општине Сремски Карловци, на којој су верификовани мандати новоизабраних одборника, те изабрани председник локалног парламента и његов заменик, као и скупштински секретар, одржана је данас у Сремским Карловцима.

За председника Скупштине општине у наредном четворогодишњем мандату изабран је члан Српске напредне странке Бобан Петковић (1970), запослен у новосадском ЈКП „Чистоћа” на месту координатора одржавања возила и инфраструктуре предузећа. Он је био једини кандидат за ту функцију, а  и један је од четворо одборника који су и у претходном мандату из напредњачких редова седели у скупштинским клупама.

Бобан Петковић

Функцију заменика председника Скупштине општине у новом сазиву обављаће дипломирани историчар Стефан Димитрије Димић (1991) запослен у Фондацији „Нови Сад – Европска престоница културе 2021”. Димић је кадар Социјалистичке партије Србије и ово му је први одборнички мандат локалном парламенту, као и функција.

Дужност секретара Скупштине општине одборници су поверили други пут заредом правници Вери Стевановић Николић. Њој је то четврти пут да обавља посао секретара Скупштине општине. Први пут је на ту функцију постављена 2004. године.

Данашњој конститутивној седници присуствовало је 23 од укупно 25 однорника. До избора председника парламента седници је председавала Госпа Гостић као најстарији одборник.

Одборници Српске радикалне странке бојкотовали су избор скупштинских функционера, а гласање за заменика председника локалног парламента из редова социјалиста шеф њихове одборничке групе у претходном сазиву Драган Тришић прокометарисао је као јасан знак формализације коалиције између СПС-а и СНС-а.

На локаним изборима 21. јуна Српска напредна странка освојила је највише гласова, 2.002 што јој је обезбедило 14 места у скупштинским клупама. Коалиција СПС-а и Једниствене Србије освојила је три одборничка места, као и радикали и Групи грађана „Карловачка листа”. По једно место припало је Војвођанском фронту и Покрету обнове Краљевине Србије.

текст: Зорица Милосављевић // фото: Зорица Милосвљевић и Ђорђе Радивојевић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Verified by MonsterInsights