четвртак, мај 30, 2024
ВестиОпштина

Покрајина донирала пластичне гајбе карловачким воћарима

Донација Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност, у виду пластичних гајби за пренос воћа и поврћа, стигла је данас у Сремске Карловце, где је подељена заинтересованим произвођачима јабука. У питању су лаке пластичне гајбе, тежине приближно 580 грама,  црне боје, чије димензије износе 500 х 300 х 260 милиметара. Направљене су у фабричком погону шидске L.A.B.B. групе, одакле су, у преподневним сатима, допремљене до Сремских Карловаца.

Ова компанија, специјализована за производњу пластичне амбалаже за једнократну и вишекратну употребу, намењену паковању воћа и поврћа, основана је у Шиду 2008. године. У међувремену, отворила је још један погон у Неготину и перионицу гајби у Новој Пазови, а њена роба пронашла је купце на тржиштима у земљама региона.

Сарадња с Покрајином датира од првих дана L.A.B.B. групе. Тако се и ова донација, заправо, ослања на уговор, потписан између њих још 2008. године, о суфинансирању погона у којим се примењују нове технологије.

Уз посредовање Општине Сремски Карловци, седам произвођача јабука, који су исказали потребу за оваквом врстом подршке покрајинских власти, преузели су данас, на великом паркингу код железничке станице, свој део контингента пластичних гајби. Како се берба воћа ближи крају, улазећи у последње дане овогодишњих пољских радова, већини ће оне послужити тек догодине.

Карловчанима је данас испоручено 2500 гајбица, односно сваки заинтересовани воћар добио је преко 350 комада.

фотографије: Н. С. // текст: С. М.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Verified by MonsterInsights