уторак, април 30, 2024
ВестиДруштво

Уручена годишња признања Општине Сремски Карловци

У скупштинској сали карловачког Магистрата данас су, поводом општинске славе – Сабора Светог архангела Михаила, обављена уручења годишњих признања Општине Сремски Карловци. Као и претходне године, због епидемиолошке ситуације изазване корона вирусом, изостала је уобичајена свечаност, која се по правилу одржава на Дан општине 16. септембра, и приређена доста скромнија у присуству само лауреата и представника локалне самоуправе.

Овогодишње Повеље Општине Сремски Карловци додељане су: Општинском удружењу пензионера „Сремски Карловци“ за рад и углед који су стекли својим вишедеценијским постојањем, као и за ангажовање током пандемије болести КОВИД-19, Ђорђу Лазићу Ћапши за јединствен уметнички и стваралачки пројекат „Земља, вода, дрво, ватра, ваздух“, Живани Живановић за унапређење и развој положаја ромске популације у Сремским Карловцима, Миленку Ушћумлићу за банкарску подршку привредним и културним институцијама у Сремским Карловцима, „Бранковом колу“ за изузетан допринос развоју културе у Сремским Карловцима и Весни Фекете за организацију и развој песничких манифестација у Сремским Карловцима.

Награда Општине Сремски Карловци за 2021. годину уручена је новинарки новосадског „Дневника“ Зорици Милосављевић за вишедеценијско јавно прегалаштво у популаризацији овог града, док је општинску Захвалницу добио Дом здравља Нови Сад – Амбуланта Сремски Карловци за пожртвованост и хуманост у време пандемије.

Признања је добитницима уручио председник Скупштине општине Бобан Петковић, који је приликом свог обраћања скупу указао на важност што се данас, поводом општинске славе, уручују и највиша општинска признања „јер желимо да под овом годином у историји Сремских Карловаца запишемо имена изузетних људи – појединаца, удружења и установе – који су својим преданим радом, вишегодишњим залагањем за друге, заслужили да им овај град, као дар захвалности, уручи завређена признања. При томе, мишљења сам да увек треба истицати ваљане људе, који су део свог унутарњег бића, своје врлине, великодушно даровали другима и наметнути их као узорни пример друштву, пожељни образац понашања, на који би се оно угледало“.

„И зато, нека порука коју овога дана шаљемо из здања карловачког Магистрата буде: увек и свуда похвалимо, уздигнимо и наградимо сваког племенитог човека, чији су таленти, знања, особине и нарави пробудили дух у уснолом људском бићу и улили му наду да ће и у најцрњој ноћи угледати сјај звезда на небу“, додао је Петковић.

Додели признања у згради Магистрата присуствовао је и председник Општине Сремски Карловци Александар Саша Стојкечић.

Verified by MonsterInsights