„РЖД интернешенел” даривао карловачке основце

Слатки пакетићи поводом школске славе.

Заменик директора огранка за безбедност руске компаније „РЖД интернешенел” Јуриј Михајлович Соркин посетио је данас Основну школу „23. октобар” у Сремским Карловцима поводом предстојеће школске славе, Светог Саве, и уручио ђацима поклоне. Та руска компанија, која гради пругу на деоници Стара Пазова – Нови Сад, даривала је карловачке основце пакетићима слаткиша, а то исто претходно је учинила у Панчеву, Голубинцима и Врању.

Госту из „РЖД интернешенела” карловачки основци извели су кратки програм на руском језику под руководством професора Данијела Метикоша.

Како је објашњено, пракса компаније је да у регионима изградње у Србији пружа подршку образовним установама. Тако је лане, када је почела модернизација пруге од Старе Пазове до Новог Сада, сремскокарловачка основна школа постала једна од оних које ће уживати подршку компаније.

 

Чиме ће „РЖД интернешенел” даривати ОШ „23. октобар”, још није познато. Како је својевремено изјавио заменик директора Мансурбек Султанов, о конкретнијим потезима и роковима представници компаније договориће се с руководством школе, водећи рачуна о томе да не буде доведено у питање одвијање образовног процеса.

текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић