Комшијски ротвајлер изуједао троје деце у Сремским Карловцима

У Сремским Карловцима данас је повређено троје деце када их је ротвајлер из комшијске куће напао и изуједао, а најтеже повреде задобио је дечак стар 16 година.

Шеснаестогодишњаку пас је откинуо део меса са тела величине шаке, а друго двоје деце од 13 и 11 година задобили су лакше повреде.

Реч је о псу који је из дворишта породичне куће у Балканској улици изашао на улицу где је напао комшијску децу, која су потом побегла у кућу.
Тренутно су на терену екипе хитне помоћи и полиције, јавља репортер Тањуга.

Полиција је одмах изашла на терен, док екипа хитне помоћи која је такође брзо стигла, није смела да уђе у двориште јер је пас и даље слободно шетао.

Полицајка из патроле успела је да уђе кроз прозор куће у собу у којој су деца побегла и дечаку са повређеном руком указала помоћ.

Након сат времена, лекари Хитне помоћи успели су да уђу унутра и изведу децу ради даљег указивања медицинске помоћи.

У Сремским Карловцима не постоји служба која би могла да дође и и побрине се за пса, а из Зоохигијене у Новом Саду рекли су да општина није под њиховом ингеренцијом, па не могу да интервенишу.

Очекује се долазак екипе за увиђај, а полиција ће против власника пса поднети кривичну пријаву за изазивање опште опасности по безбедност, речено је Тањугу.

Извор: Тањуг