Дочек уз тамбураше и кувано вино у центру Сремских Карловаца

У најлуђој ноћи, другу годину заредом, у центру Сремских Карловаца биће организован провод уз тамбурашку музику и кувано вино.

На Тргу Бранка Радичевића програм ће почети у 21 сат, а наступиће тамбурашки састави „Опус” и „Балкан експрес” с 15 врсних музичара који ће извести најпознатије тамбурашке композиције. Новогодишње славље завршиће се у четрдесет минута после поноћи, а улазак у 2020. годину означиће се  ватрометом. 

– Сремски Карловци су развој туризма, винарства, виноградарства, воћарства и здраве хране позиционирали као најважније стратешке правце свог напретка – рекао је на јучерашњој конференцији за новинаре Дејан Манојловић, директор карловачке Туристичке организације, која и приређује дочек у сарадњи с локалном самоуправом и тамошњим винарима. – Зато и дочек Нове године представља важан сегмент у промоцији наших туристичких потенцијала. Приликом дефинисања програмског оквира прославе Нове године, водили смо рачуна о интересима суграђана и туриста који ће у доћи у Сремске Карловце за дочек. Уверени смо у то да спој тамбурашке музике и вина представља најбољу везу с вишевековном виноградарском и винарском традицијом, с Бранком Радичевићем, Стражиловом, Црњанским и Фрушком гором.

Осим привредног и промотивног аспекта, новогодишњи програм ће имати и хуманитарни карактер. Сав приход од продаје куваног вина биће усмерен у хуманитарне сврхе – за помоћ деци из материјално угрожених породица. Цена чаше вина није одређена већ ће сваки посетилац моћи да да онолико колико може и хоће. Помоћ ће бити уручена после 1. јануара, када ће бити саопштен и износ прикуљених пара.

 извор: дневник.рс  // текст: Зорица Милосављевић  // фото: Ђорђе Радивојевић