Деца из Лепосавића у Сремским Карловцима

Председник општине Сремски Карловци Ненад Миленковић, данас је примио децу са Косова и Метохије. Ученике из основних школа из Лепосавића, Лешка и Сочанице и ученике средње пољопривредне школе из Лешка.

Овом приликом председник Миленковић обратио се следећим речима: “Драга децо, желим свима Вама да пожелим добродошлицу у Сремске Карловце. Желим да се захвалим Вашим наставницима, професорима али и Вашим родитељима који заједно са Вама живе, брину, боре се и истрајавају заједно са Вама који опстајете у тешким животним условима на Косову и Метохији.

Из тог разлога ја Вам се клањам и изражавам своје дивљење јер видим да сте деца која су лепо васпитана али и особе које се едукују и сигурно корачају ка успеху. Са некима од Вас сам имао прилку да се упознам и разговарамо у 3 наврата, посећујући Косово и Метохију. Радује ме и овај сусрет у Сремским Карловцима. Општине која следи пример Државе Србије и председника Александра Вучића, који нису и никада неће заборавити свој народ на Косову и Метохији. Наиме, наша општина са људима добре воље помогла је изградњу Правосланог Храма у селу Каменица и даривала децу новогодишњим пакетићима. Покушаћемо и у будуће да у мери којој то можемо, подржимо и Ваше идеје а које се тичу повезивања ученика са АП Косова и Метохије и ученика из основне школе “23. ктобар и Карловачке гимназије.

Желим Вам да се дружите и учвршћујете другарства и пријатељства са вршњацима из Сремских Карловаца. Да учите и будете добри ђаци и да Ваш данашњи долазак у нашу општину постане пракса која ће се реализовати и наредних година, као и могућност да деца Сремских Карловаца посете и увере се у лепоте наше јужне Покрајине Косово и Метохија. Срећно!”

У оквиру посете Сремским Карловцима, гости су обишли и Карловачку гимназију где их је дочекао директор Радован Ковачевић