Вести из Стрељачке дружине „Стражилово“

Првенство Војводине 

На првенству Војводине одржаном 14.04.2018. године у Панчеву, чланови Стрељачке Дружине Стражилово,  постигли су следеће резултате:

У јуниорској конкуренцији наступили су у две категорије (мушка и женска). Јуниорке у саставу Дуња ГрабежХристина Плавшић и Наташа Ковач, са укупним резултатом од 1020 кругова, завршиле су на 4. месту, због недостатка мало спортске среће, али су боје наше заставе осветлале Христина Плавшић која је са сјајних 358 кругова заузела друго место и однела сребрну медаљу, као  и Дуња Грабеж која је са 352 круга заузела одлично пето место.

Јуниори у саставу Павле КрнићЂорђе Блажески и Михаило Лончарски који су иначе пионири, наступили су као најмлађа јуниорска екипа на такмичењу и постигли задовољавајући резултат од 957 и завршили као и девојке на 4. месту.

У сениорској конкуренцији наступили су Дарко ВинерСлавко Бабић и Никола Милошевић који су се са сјајним резултатом од 1104 круга попели на највише постоље освојивши прво место екипно. Такође наш најбољи стрелац Дарко Винер освојио је златну медаљу са сјајним резултатом  од 378 кругова и оставио далеко  иза себе остале такмичаре. Никола Милошевић је са 363 круга завршио на одличном петом месту, док је Бабић Славко био одмах иза њега са истим бројем кругова али слабијом задњом серијом.

За СД „Стражилово“ је наступила и пионирка Анђелина Шутија, такође у категорији јуниорки, као најмлађа такмичарка и упуцала одличних 325 кругова.

 

Школско Окружно такмичење

Стрелци СД „Стражилово“ наступили су и на школском окружном тамичењу одржаном у Новом Саду у марту, бранећи боје ОШ „23 Октобар“  и Карловачке гимназије.

Најмлађи чланови који су наступили за ОШ „23 Октобар“ постигли су сјајне резултате. Јован Бабић, Јован Гавриловић и Павле Крнић као екипа освојили су друго место. Јован Бабић са сјајних 184 круга освојио је прво место појединачно и пласирао се на републичко школско првенство.

Женска екипа у саставу Христина ПлавшићАнђелина Шутија и Ина Магловски освојиле су прво место екипно и такође се пласирале на републичко првенство.

За Карловачку гимназију наступили су Дуња ГрабежАнастасиа Ковјанић и Сара Скенџић у женској категорији, као и Петар ПржуљСтрибор Бихорац и Реља Шкрбић у мушкој категорији. Обе екипе освојиле су прво место и пласирале се на републичко такмичење. Као појединац издвојио се Петар Пржуљ освојивши златну медаљу.