Ускоро промене у режиму паркирања у Сремским Карловцима

Дневне паркинг-карте које су у Сремским Карловцима за аутомобиле и аутобусе важиле само у време одржавања манифестација, ускоро ће моћи током целе године да се користе.

У ЈКП „Белило“, које се од прошле године стара о паркиралиштима и наплати њиховог кориштења у Карловцима, кажу да су изменама и допунама ценовника изашли у сусрет захтевима корисника, чиме им је омогућено да сваког дана могу да плате дневну паркинг-карту.

Цена те паркинг-карте није мењана, тако да ће и убудуће возачи аутомобила плаћати 200 динара, а аутобуса 400 динара на дан. Ова новина у наплати паркирања у Сремским Карловцима, по речима шефа Службе заједничких послова у „Белилу“ Душка Милосављевића, почеће да се примењује за мање од месец дана. Претходно ће бити обезбеђен нови СМС број за наплату и постављена обавештења о томе.

За сада су у Карловцима, у којима постоји само једна зона наплате паркинга, у оптицају два СМС броја – 8831 намењен је за аутомобиле и сат се наплаћује 45 динара и 8832 предвиђен за аутобусе. Сат паркирања за аутобусе кошта 100 динара. Бројеви 8833 и 8834 предвиђени су за наплату дневних паркинг-карата. Слањем СМС поруке на број 8833 моћи ће да се плати паркирање аутомобила током целог дана и оно износи 200 динара, а 8834 важи за аутобусе. За њих ће слањем поруке на тај број паркирање стајати 400 динара на дан. Милосављевић напомиње и да ће захваљујући

уговору о пословно-техничкој сарадњи са општинском Туристичком организацијом, Паркинг служба убудуће користити киоск на великом паркингу преко пута железничке станице за своје потребе.

– Уговором је предвиђено да киоск користимо у обостраном интересу – каже Милосављевић. – Туристички посленици у време манифестација у том простору дистрибуираће пропагандни материјал, а радници Паркинг службе моћи ће осим наплате и да контролишу улазак и излазак возила с паркинга. Својим присуством онемогућићемо истовремено и неадекватно коришћење паркинга.

Пре реализације уговора, киоск ће бити реновиран. У плану је набавка неопходног мобилијара и рампе за паркинг.

 

извор: дневник.рс  // текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић