У плану још десет лежећих полицајаца у Сремским Карловцима

Сва је прилика да ће на карловачким улицама бити постављено још десет успоривача брзине возила, такозваних лежећих полицајаца.

Општинска управа је 13. марта расписала јавну набавку за њихову уградњу, а као разлог наводи се повећање безбедности учесника у саобраћају у зони школе и у улицама с повећаним интезитетом саобраћаја.

По пројекту повећања безбедности саобраћаја у Сремским Карловцима, лежећи полицајци планирани су у Петроварадинској, улицама  Митрополита Стратимировића, Белило, Карловачких ђака и Браће Анђелић. Предвиђа се да успоривачи буду трапезног облика, високи седам центиметара и да имају оборене ивице. 

Конкурсна документација доступна је на интернет адреси општине www.sremskikarlovci.rs као и на Порталу јавних набавки. Рок за достављање понуда је 22. март у 9 часова, а сат и по након тога понуде ће бити и отворене.

На карловачким улицама за сада има шест лежећих полицајаца. На захтев грађана, пре неколико година они су монтирани и у Улици Јована Јовановића Змаја, али пошто се нису показали ефикасним, житељи те улице су тражили и да се уклоне.

Извор: Dnevnik.rs // текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић