У Карловцима више успешних ђака него билборда

Општина Сремски Карловци другу годину за редом укључена је у пројекат „Учим+Знам=Вредим“, а ове године промовисано је чак 12 ученика на седам билборд страна.

Једна билборд страна резервисана за ђака генерације Основне школе „23. октобар“, а остали ученици су постигли успехе на бројним домаћим и међународним такмичењима представљајући Карловачку гимназију.

Обилазећи све локалне самоуправе које учествују у овом пројекту, представници новосадског Удружења за промоцију друштвене одговорности посетили су и Сремске Карловце, у којима су разговарали са координатором Канцеларије за младе Дарком Миланковићем. Захваљујући се у име председника општине Ненада Миленковића што је другу годину за редом пројекат „Учим+Знам=Вредим“ промовисао најбоље карловачке ђаке, Миланковић је истакао да су млади на територији општине непроцењив ресурс на којима почива будућност.

„Циљ је да се кроз овај предиван пројекат истакну достигнућа, резултати и амбиције младих, ученика и основне и средње школе на територији Општине Сремски Карловци. Млади су препознали да их неко уважава, поштује и види њихове резултате. Мислимо да ће то произвести код осталих њихових другара и вршњака подстицај, жељу за образовањем и напредовањем“,  казао је Миланковић, додајући да ће општинска управа наставити да подржава ову акцију и у наредним годинама.

Председник Удружења за промоцију друштвене одговорности Александар Савановић нагласио је да је Карловачка гимназија већ другу годину прави расадник успешних ученика и да је поносан што је ове године у Сремским Карловцима број успшних ђака надмашио број расположивих билборда, па су представници Удружења били на „слатким мукама“ како представити све оне који су то и заслужили.

„Пројекат је растао и по броју општина и по броју ученика, али најважније да мења друштвену климу и поправља однос према онима који заиста заслужују да буду у жижи јавности зашто што су успешни у знању. Борба за праве вредности се наставља“, нагласио је Савановић.

извор: дневник.рс  // текст: Зорица Милосављевић