Свечано отворен вртић „Коцкица“

Данас је у Сремским Карловцима у насељу Дудара, свечано отворен вртић „Коцкица“ Предшколске установе „Радосно детињство“
Отварању и приредби коју су приредила деца са васпитачицама, присуствовали су председник општине Сремски Карловци Ненад Миленковић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.
Председник Општине Сремски Карловци Ненад Миленковић рекао је да су Сремски Карловци добили један репрезентативан објекат у којем ће малишани бити збринути на начин који доликује деци која живе у 21. веку.

На општу радост, коначно смо успели, пре свега захваљујући ПУ „Радосно детињство“, градоначелнку Новог Сада, као и Влади АП Војводине да завршимо објекат вртића „Коцкица“, приведемо га намени и пустимо у рад. На овај начин оживљавамо и део општине у којем се вртић налази, а то је Дудара, тако да се постепено и равномерно развијамо – рекао је Ненад Миленковић. Капитални пројекти попут овог вртића нису готови док се у њега не уселе они због којих су и грађени. Коначно ова зграда је дата на коришћење установи ПУ „Радосно детињство“, тј. деци Сремских Карловаца. Хвала Карловчанима на разумевању уз жељу да се у овом месту рађа што више деце и да у једном моменту и овај објекат постане мали. Хвала градоначелнику Новог Сада господину Милошу Вучевићу који је и овог пута нашао за сходно да својим присуством покаже да је Нови Сад искрен пријатељ и брат Сремских Карловаца. Ми ћемо те братске односе неговати и убудуће унапређивати. Хвала директорки ПУ „Радосног детињства“ која се искрено заложила заједно са градом Новим Садом и нашом општином да вртић коначно почне са радом на корист карловачких малишана – рекао је председник општине Сремски Карловци Ненад Миленковић.

Честитам Општини Сремски Карловци на овако велелепном објекту у којем ће боравити деца предшколског узраста. Важно је што је изградњом тог вртића решен проблем са чекањем деце на упис, па тако у овој општини више не постоји листа чекања. Ово је само још један облик сарадње Града Новог Сада и Сремских Карловаца, јер ће новосадска Предшколска установа управљати новим објектом. Желим да се захвалим онима који су покренули изградњу овог вртића, односно претходној локалној администрацији, као и покрајинској Управи за капитална улагања, које су издвојиле значајна средства за овај пројекат. Ново општинско руководство је обезбедило све услове и оспособило вртић „Коцкица“ за рад како би деца на време и у много бољим условима кренула у нову школску годину. Убеђен сам да ће ПУ „Радосно детињство“ бити добар управљач овог објекта, а да ће васпитачице и сви запослени пружити деци најбољу негу – рекао је градоначелник Милош Вучевић.


Директор ПУ „Радосно детињство“ Мирјана Ђурђев рекла је да је вртић „Коцкица“ пресељен из старог објекта у пуном капацитету, тако да има 13 васпитних група са 287 деце, као и то да су за боравак у новом објекту од 2000м2, на конкурс примљена и нова деца, тако да више не постоји листа чекања.