Сутра у карловачком Магистрату додела спортских награда

Додела награда најбољим карловачким спортистима у 2019. години у избору Спортског савеза општине биће одржана у петак у 18 сати у свечаној сали Магистрата, Трг Бранка Радичевића 1. Спортски савез је овог пута донео одлуку да додели девет награда у осам категорија.

Признање за најперспективнију екипу у прошлој години припашће генерацији играча Фудбалског клуба „Стражилово” рођеној 2010. године. У категорији „будућа нада” одлучено је да две девојке понесу то признање. То су кошаркашица Лана Зељковић и Ана Шимуновић, која се бави атлетиком и оријентирингом, с тим што је у том другом спорту освојила више медаља.  Најбоља млада спортисткиња у избору Спортског савеза је чланица Карате клуба „Импулс” Теодора Јовановић, док је прошлогодишњи ђак генерације у Основној школи „23. октобар” Стефан Билић, члан ОК „Стражилово”, најбољи млади спортиста Сремских Карловаца.

Титула најбољег спортисте овог пута иде у руке одбојкашу Кости Тошићу, који је прве кораке у одбојци направио у домаћем клубу, у који се, након краћег одсуства, вратио. А клуб у којем је Тошић поникао, ОК „Стражилово”, проглашен је за најбољи клуб у 2019.

Звање најбољег тренера понеће Владимир Станић из КК „Импулс”, а награду за животно дело примиће Момир Петровић, који је од доласка у Карловце био укључен у рад ФК „Стражилово”, прво као играч, затим као тренер, а сада као ветеран.

Избор најбољег спортисте у Сремским Карловцима одржава се у континуитету од 2009. године. Покренуо га је „Карловачки лист“, да би од 2017. тај посао преузео Спортски савез општине.

извор: дневник.рс  // текст: Зорица Милосављевић  // фото: Ђорђе Радивојевић