Стрељачка дружина Стражилово има државног првака

У Горњем Милановцу од 28. и 29.04. одржано је Првенство Србије у стрељаштву, по Б и Ц програму, у дисциплини серијска ваздушна пушка, на којем су наступили и такмичари стрељачке дружине „Стражилово“ из Сремских Карловаца.

Њихов најтрофејнији и прослављени стрелац, Винер Дарко, у сениорској конкуренцији попео се на врх победничког постоља недостижним резултатом од 383 круга (94,96,97,96) и тиме постао првак државе. Надмоћним резултатом, са чак 9 кругова више од другопласираног такмичара, поново је донео најсјајније одличје са државног првенства у своју дружину, после десет година. Да напоменемо, Дарко Винер је само две недеље пре овог наступа, на Првенству Војводине одржаном у Панчеву, такође однео златну медаљу, чиме је поновио свој успех из 2008. године, када је такође био апсолутни првак у својој категорији на нивоу покрајине и државе.

Сениорска екипа у саставу Винер Дарко, Бабић Славко и Милошевић Никола, заузела је високо 4. место, са само 2 круга заостатка за трећом позицијом, у јакој конкуренцији где се о пласману одлучивало на основу резултата из последње серије.

Поред сениора, за стрељачку дружину „Стражилово“ насупили екипно и пионири, који су пуцали и у категорији за јуниоре, затим пионирке и јуниорке, а неким такмичарима ово је била прилика за први насуп на државном првенству.

Пионири у саставу: Михаило Лончарски 171 круг, Ђорђе Блажески 166 кругова и Павле Крнић 163 круга, постигли су сјајне резултате и у другом делу такмичења у категорији јуниори: Крнић 332 круга, Лончарски 327 кругова и Блажески 326 кругова.

За пионирке наступиле су Христина Плавшић 172 круга, Ина Магловски 169 кругова и Анђелина Шутија са 153 круга.

Екипа јуниорки такође је постигла добре резултате у саставу: Христина Плавшић 352 круга,  Дуња Грабеж 337 кругова и Наташа Ковач са 315 кругова.

Из „Стражилова“ најављују нове победе, када за неколико месеци отпочне сезона програма ватреног оружја. Овај историјски успех за дружину представља мотивацију за даљи рад, али истичу да им је за померање успеха ван граница републике потребна инвестиција у опрему и оружје, како би наде стрељачког спорта могле да нас представљају и у свету.