Страшна трагедија породице Вученов

Извор: Вечерње новости / Фотографија: Дарко Дозет

Велика трагедија породице Вученов у Сремским Карловцима која је потресла све. Млада мајка иза себе оставила Михајла, Николину, Слободана и Николу који има само осам дана

Милица Вученов (25) из Сремских Карловаца донела је 18. новембра, у новосадском породилишту „Бетанији“, на свет своје четврто дете – сина Николу, а само два дана после порођаја издало ју је срце. Нагло јој је позлило, срушила се у болничкој соби и изненада преминула. И иза себе оставила четворо сирочади.

Према извештају из Клинике за гинекологију и акушерство КЦВ, узрок смрти је срчани удар, односно нагли застој срчаног рада, који је „највероватније последица хроничног обољења срчаног мишића, од којег је пацијенткиња лечена последњих 15 година, уз насталу шећерну болест, као и пратеће последице шећерне болести“.

Лекари у КЦВ и на Институту за кардио-васкуларне болести у Сремској Каменици учинили су све, али Милици није било спаса.

– Када су ми из породилишта јавили да дођем, у недељу те вечери и кад су ми саопштили да је моја Милица умрла, нисам знао шта ме је снашло – каже за „Новости“ Игор Вученов (30), Миличин супруг. – Био је то велики шок за мене и за читаву моју породицу. Помислио сам прво на децу. Како ћемо и шта ћемо… Причао сам са Милицом само сат пре него што је преминула. Није ми се жалила да је нешто боли или да има некакве тегобе. Само је устала са кревета и пала.

12964-14955977-1400627439978060-6286272840484701807-n

Игора смо затекли у породичној кући његовог очуха Луке Јосића и мајке Миле (54), која сада највише брине о Николи и двоје малишана, 14-месечном Слободану и троипогодишњој Николини, док је седмогодишњи Михајло, Миличин син из првог брака, тренутно код баке и деке, родитеља његовог оца, у Сремској Каменици.

– Тешко ми је, још узимам таблете за смирење. Али, шта се ту може, живот мора да се настави. Моја деца су ми највећа утеха и морам да се борим за њих – наставља Игор своју исповест, који се запослио тек пре десетак дана као варилац у једној новосадској фирми.

– Таман смо се понадали да ћемо са платаом моћи да за наше малишане набављамо оно што им је најпотребније и да полако реновирамо наш станчић у поткровљу куће. Али судбина је била сурова. Сад смо ето, моји малишани и ја ослоњени пре свега на моју мајку и очуха, али већ су нам се јавили и многи људи добре воље, широм Србије, понудивши помоћ. Најпотребнији су нам дечја храна, пелене за бебу, креме, купке и друго.

Игор захваљује свима који су преко друштвених мрежа покренули акцију и који помажу његовој породици. Поручује да ће наставити животну борбу да своје малишане подигне.

12964-porodica-vucenov-baka-mila-sa-unucicima-sremski-karlovci-2511-2016-03

Причаће им, каже, да им је мајка Милица била драга и ведра особа. Да их је много волела.

– Била је отворена особа, комуникативна и срдачна – наставља Игор. – Сви су је волели и где год да је одлазила сви су је радо дочекали. У браку смо четири године и планирали смо да имамо велику породицу, али, нажалост, отишла је прерано.

Игорова мајка Мила каже да је њеном сину сад најтеже, али да мора да издржи, пре свега због деце.

– Било би најбоље када бих успела некако да догурам до превремене пензије, па да могу да се посветим малишанима. Овако, видећемо шта ћемо и како ћемо. Само да деца не осете превише тај страшни ударац – додаје Мила.