Шта се дешава са одношењем смећа ?!

У Карловцима се претходна четири дана не односи смеће, контејнери су препуни као и канте које су грађани изнели испред кућа очекујући да ће по редовном плану бити испражњене. Ситуација прети да прерасте у озбиљан комунални и еколошки проблем а конкретног одговора зашто је тако нема. 

У ЈКП Белило које је општинско предузеће за обављање комуналних делатности у Сремским Карловцима, између осталог задужено и за одношење смећа сазнајемо да је проблем настао због квара на камиону који се користи за те намене и да се не зна тачан датум када ће тај квар бити отклоњен. Неки грађани су почели да сумњају да је квар камиона крив за новонасталу ситуацију пошто како кажу они а и наши извори из ЈКП Белило да постоји уговор између комуналних предузећа Сремских Карловаца и Инђије да се у ситуацијама када из неког разлога камион ЈКП Белило није у могућности да обавља своју намену шаље камион из комуналног предузећа из Инђије док карловачки не буде оперативан како не би настала садашња ситација.

У Општинском одбору Српске напредне странке која је на претходним локалним изборима освојила апсолутну већину мишљења су да је у питању саботажа одлазећег градоначелника Миленка Филиповића који на овај начин жели да грађане Сремских Карловаца доведе у заблуду да је за овај проблем крива Српска напредна странка иако још увек није преузела власт у Сремским Карловцима као и да се освети Карловчанима за лош изборни резултат који је претпео, саопштење Српске напредне странке преносимо у целости:

Поштовани суграђани, иако смо на протеклим изборима освојили апсолутну власт у нашој општини, због законских процедура, СНС у Сремским Карловцима није још увек технички ни административно преузела власт.
Важно је да грађани буду о овоме информисани, јер понашање одлазеће власти Миленка Филиповића, који из неког разлога не реагује на то што општинско предузеће ЈКП Белило већ два дана не односи смеће по Сремским Карловцима и што нема намеру да се то било како реши, само је доказ због чега је оваква бахата политика кажњена на протеклим изборима.
ОО СНС Сремски Карловци апелују на власт Миленка Филиповића да се бар једном, на крају свог мандата, понесе према грађанима Карловаца одговорно и да не прави атмосферу да је за тренутне проблеме задужен неко други до његова тренутна одлазећа власт.