Сремски Карловци међу општинама са највећом платом

Сремски Карловци нашли су се међу 10 градова и општина с највећом платом у Војводини. Просечни лични доходак у Сремским Карловцима премашио је 50.800 динара, што Карловце ставља раме уз раме с Новим Садом, Ковином, Вршцем, Панчевом, Тителом и Сентом.

„Оно што посебно радује јесте чињеница да је реч о платама из реалног сектора. О зарадама које је остварила наша локална привреда“, сматра Ненад Миленковић председник општине.

Како каже резултати га нису изненадили јер се на нивоу целе државе води одговорна политика и даје подстицај локалним лидерима да прате рад председника и владе и убрзано решавају проблеме грађана и привреде.

„Успех је већи, ако се зна да је комплетна српска индустрија, деценијама систематски уништавана, а да су Сремски Карловци вођени без икакве идеје и циља. Зато шеста позиција, није мали успех. Али, имамо план како да будемо још бољи“, каже Миленковић.

Он сматра да је главни преокрет наступио у промени приоритета.

„Од доласка на власт 2016. године до данас, морали смо да урадимо много ствари као бисмо привредницима обезбедили добре услове и повољан пословни амбијент. Ми се нисмо издигли изнад њих. Нисмо игнорисали њихове захтеве. Напротив, све своје ресурсе ставили смо у службу реализације инвестиција, јер смо знали да то обезбеђује нове послове, нове приходе за нашу општину, и бољи живот за Карловчане. Наравно, у томе не бисмо успели без снажног вођства председника државе Александра Вучића и да СНС на свим нивоима није прогрес државе и грађана ставио на прво место“, изјавио је Миленковић.

Према његовим речима циљ Сремских Карловаца је да кроз развој туризма и пратеће делатности у наредне четири године драстично повећају приходе локалног становништва. Ускоро ће се завршити изградња туристичког пристана, а у оквиру пројекта Нови Сад ЕПК 2021. уређује се језгро Сремских Карловаца што ће повећати туристичку посету.

„Миленковић је навео и да ће ускоро почети изградња велепродајног објекта “Универеxпорт”, где ће бити запослено четрдесет Карловчана, што ће свакако допринети смањењу броја незапослених са територије ове општине“, најавио је он.