Снег се у Сремским Карловцима чисти свим снагама

Снег који је ових дана пада ставио је на пробу спремност и капацитете комуналних предузећа у свим местима, па тако и у Сремским Карловцима.

Јавно комунално предузеће „Белило” ангажовало је протеклих дана сва расположива средства, укључујући и радну снагу, да би обезбедило нормално функционисање саобраћаја и снабдевање становника у снежним околностима.

Према речима шефа Зимске службе „Белила” Мирка Шарића, проходност саобраћајница, које су подељене у неколико група по приоритетима, ниједног тренутка није доведена у питање. У чишћење снега укључен је и прошле године набављени камион марке „мерцедес“ велике снаге, који као додатке има раоник и посипач за со. Због габарита, тај камион коришћен је за чишћење снега на главним саобраћајницама, попут улица Петроварадинске, Патријарха Рајачића, Митрополита Стартимировића, Карловачких ђака, на путу према Стражилову и „Нафтахему“, који је од прошле године увршћен у први ред приоритета.

С обзиром на то да је највећи део зиме протекао без већег снежног покривача, Зимска служба није имала много потребе да делује, али је зато само јуче током преподнева утрошила око девет тона соли.

 

извор: дневник.рс  // текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић