Сачијада и тамбураши на Стражилову

Удружење грађана „Викендица“ и Туристичка организација Сремских Карловаца позивају вас на трећу по реду “Сачијаду”, традиционално такмичење у припреми јела испод сача.

Такмичари који стижу из целог региона, од Словеније до Македоније, као и мајстори сача из Босне и Херцеговине и Црне Горе, ове године такмичиће се у припреми телетине под сачем. Гастрономској борби прикључили су се и поједини угоститељи, као и организатори манифестације „Тамбурица фест“, који ће “Сачијаду” обогатити и звуцима тамбуре.

Као и претходних година, најтежи задатак имаће жири на челу са Јованом Вукелићем из Кулинарске федерације Србије, који ће изабрати победника “Балканске сачијаде 2017”.
Своје присуство до сада је потврдило 28 екипа, а сви заинтересовани такмичари могу и даље да поднесу онлајн пријаве на сајту vikendica.net или дописом на маил: redakcija@vikendica.net или тел. +38121447799.

Манифестација се одржава 28. маја на Стражилову. Улаз за све љубитеље јела испод сача, Стражилова и добрих тамбураша је бесплатан.